Muraalitaidetta Mikkeliin

Taidetta kaikille!

Mikalon toteuttaa Upeart Festivalin kanssa seinämuraalin Vesitorninkatu 6 kiinteistön julkisivuun syyskuussa 2019. Teoksen toteuttamisessa ovat mukana Mikalon ja Upeartin lisäksi Pintaväri, Cramo ja Tikkurila. Upeart Festival 2019 tuo syyskuun aikana julkisia taideteoksia yhteensä yhdeksään kaupunkiin ympäri maata.

Upeart Festival on Suomen suurin julkisen tilan taidetapahtuma. Neljättä kertaa järjestettäväkaupunkitaidefestivaali tuo vuonna 2019 toistakymmentä pysyvää julkisen taiteen teosta yhdeksään kaupunkiin. Huippuluokan taiteilijoita ja heidän teoksiaan poikkeuksellisen laajasti esittelevä Upeart-festivaali on jo ensimmäisinä vuosinaan vakiinnuttanut asemansa kansainvälisesti kiinnostavimpien kaupunkitaidetapahtumien joukossa. Festivaalin taustalla on julkisen taiteenkehittämishankkeita koordinoiva Upeart-taidekollektiivi yhteistyökumppaneineen.

Vesitorninkadulle syntyvän teoksen toteuttavat taiteilijat Anetta Lukjanova ja Taneli Stenberg. Anetta Lukjanova on klassisen taidekoulutuksen saanut kuvataiteilija, joka tunnetaan öljyvärimaalauksistaan ja muraaleistaan. Realismi yhdistettynä graafisuuteen on tunnusomaista Lukjanovan kädenjäljelle, ja se näkyy teoksissa syvyytenä ja monitasoisuutena. Taiteilijan tyyli on pääosin figuratiivinen ja hän työskentelee piirtämällä ja maalaamalla. Anetta Lukjanova asuu Barcelonassa ja Helsingissä. Helsinkiläinen Taneli Stenberg on kuvataiteilija, jonka tyylissä näkyvät niin klassinen taidekoulutus kuin tausta katutaiteessa. Stenbergin teosten kokoluokka vaihtelee pienistä maalauksista valtaviin muraaleihin, ja runsaus sekä moniulotteisuus on ominaista niiden tyylille. Taneli Stenberg tavoittelee teoksissaan ajattomuutta, ja pyrkii luomaan taiteensa kautta yhteyden jokaiseen katsojaan.

Julkaistu: 6.9.2019 08:23

Takaisin